Naar de inhoud

Weetjes

"Weetjes van de vakman."

Reinigen sieraden

Laat uw sieraden door ons reinigen en polijsten, u zult versteld staan van het resultaat, tevens worden uw sieraden gecontroleerd op eventuele gebreken.

Wanneer u zelf reinigt doet een zachte tanden- borstel met tandpasta vaak wonderen, ben wel voorzichtig als uw sieraad zachte stenen bevat zoals parels en bloedkoralen, oftewel in het algemeen kun je stellen dat doorzichtige stenen zoals amethist, aquamarijn, glasachtige, tot aan diamant zonder problemen met vrijwel alle reguliere reinigingsmiddelen kunnen worden schoongemaakt, de ondoorzichtige stenen (parels, ivoor, bloedkoraal, jade enz) daarentegen kunt u beter door uw juwelier laten reinigen.

Taxaties

Een taxatie rapport is belangrijk voor het verzekeren van uw sieraden, ook hiervoor is Juwelier van Velthuysen uw ideale partner.

Waterdichtheid horloges

Helaas bestaan er nog altijd veel misverstanden over de waterdichtheid van horloges, deze misverstanden worden vaak door de horloge fabrikanten zelf in het leven geroepen door de termen zoals 30 meter waterdicht enz. te gebruiken.

De vertaling voor deze aanduidingen is als volgt:

30m of 3atm

deze horloges zijn spatwaterdicht en dus niet geschikt om mee te zwemmen.

50m of 5atm

deze horloges zijn zwemwaterdicht maar niet geschikt om mee te duiken.

100m of 10atm

deze horloges zijn zeer goed waterdicht maar nog niet geschikt om mee te diepzeeduiken.

200 meter of 20 atm

deze horloges zijn voor alle watersporten geschikt ook diepzeeduiken.

Waterdichte horloges die ook als zodanig gebruikt worden hebben onderhoud en zorg nodig.

Afdichtingen kunnen namelijk uitdrogen of beschadigen, belangrijk is dat u uw horloge vanaf het begin schoonhoud d.w.z. af en toe uw horloge wassen met lauw kraan water (zonder zeep) Voorkomt dat pakkingen uitdrogen en vuil tussen de afdichtingen gaat zitten.

Hoge temperatuurs verschillen kunnen zorgen voor condensvorming waardoor het uurwerk kan beschadigen dus sauna, zonnebaden en heet douchen met uw horloge zijn niet ideaal zelfs niet voor een super waterdicht horloge.

Wanneer u daadwerkelijk zwemt of duikt met uw horloge laat dit dan bij ieder bezoek aan uw juwelier ( bijvoorbeeld voor een batterij wissel) even weten zodat dan met extra zorg gekeken kan worden of uw horloge ook nog waterdicht is na opening van de kast .

Waterdichtheid testen

Het horloge wordt onder een meetinstrument geplaatst welke in staat is tot 10.000ste millimeter te meten. het horloge en de meetnaald zitten in een afgesloten ruimte, welke vacuüm getrokken wordt. Is het horloge water- oftewel luchtdicht dan wordt de lucht niet uit het horloge weggezogen. wat betekent dat in het horloge een overdruk ontstaat waardoor het horloge minuscuul uitzet. dit wordt dan door de de meetnaald gemeten. En zo weten we of het horloge waterdicht is.

Stilstaan quartz horloge (batterij)

Vele quartz horloges die functioneren op een batterij hebben een E.O.L. systeem wat betekent dat het End Of Life systeem aangeeft dat de batterij bijna leeg is door de secondewijzer niet 1 maal per seconde te laten bewegen maar 1 maal per 5 seconde. Horloges die geen secondewijzer hebben gaan vaak spontaan stilstaan. Wanneer het horloge wel een datum aanduiding heeft en stilstaat tijdens de datumverzetting is het bijna altijd de batterij die te zwak is om de datumschijf nog mee te laten ronddraaien

U heeft een moderne browser nodig om deze website te kunnen bekijken.
Bekijk deze website in Chrome, FireFox, Opera of Edge.